Skapa infographics / infografik

Vill du skapa en egen infographic/infografik så finns det ett par olika sätt.

Använd ett verktyg/tjänst

Det finns flera olika verktyg/tjänster för att enkelt skapa en infographic online på ett par minuter. Det finns ett antal färdiga teman/designer att välja på och möjligheterna att anpassa är ofta ganska begränsade beroende på tjänst och om du är villig att betala eller ej.

Vissa tjänster fokuserar på specifik statistik (som t.ex. Twitter eller Facebook-data) medans andra låter dig fylla i din statistik.

Utgå från mallar

På olika sidor finns det färdiga infographic-mallar att ladda ner eller köpa. Du kan då själv redigera text, staplar och diagram för att sätta ihop en egen infographic i t.ex. Photoshop. En bra och billig lösning om du inte vill skapa allting själv men kan Photoshop.

Anlita en grafiker

Det dyraste alternativet men det som ger bäst resultat eftersom du får allting som du vill ha det. Bra för större företag som vill anpassa sin infographic med rätt färger som följer företagets grafiska profil.

Tänk på

Oavsett vilket alternativ som du väljer så är det viktigt bra statistik, en tydligt idé om vad du ska ta med och hur du ska begränsa dig om du har mycket data.

What do you think?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *